Με τον ίδιο τρόπο που μία φτωχή δίαιτα μπορεί να επιφέρει κούραση στους ανθρώπους και να οδηγήσει σε λοιμώξεις και ασθένειες, έτσι συμβαίνει και με τα ζώα. Τα κατοικίδιά μας χρειάζονται κατάλληλη διατροφή προκειμένου να διατηρήσουν το μυικό τους τόνο, να χτίσουν και να αναπλάσουν μύες, δόντια και κόκκαλα, να είναι σε θέση να ασκήσουν τις φυσιολογικές καθημερινές τους δραστηριότητες με ευκολία αλλά και να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις. Ευτυχώς στις μέρες μας όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων δείχνουν το ίδιο διατροφικό ενδιαφέρον και έχουν το ίδιο υψηλές διατροφικές απαιτήσεις για τα ζώα τους, όσο και για τους εαυτούς τους.


Η ισορροπία των θρεπτικών ουσιών είναι ουσιαστικής σημασίας. Τα ζώα (αλλά και οι άνθρωποι) χρειάζονται καθημερινά ένα συγκεκριμένο συνδυασμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και νερού για να μπορούν να λειτουργήσουν φυσιολογικά. Η ισορροπημένη διατροφή δεν είναι τυχαία. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε το σκοπό του κάθε συστατικού:


- Οι πρωτεΐνες αποτελούν πηγή ενέργειας, βοηθούν στη σωστή λειτουργία και την ανάπτυξη των μυών.

- Τα λιπαρά παρέχουν ενέργεια, βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, διατηρούν το δέρμα και το τρίχωμα γυαλιστερό και υγιές.

- Οι υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται από το σώμα ως πηγή άμεσης ενέργειας και επιτρέπουν στο σκύλο σας να παραμένει δραστήριος και ενεργητικός.

- Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη σύσπαση των μυών, την αγωγιμότητα των νεύρων και την πρόληψη ασθενειών.


Πάντα να διαβάζετε τις ετικέττες των συσκευασιών προκειμένου να γνωρίζετε τι διατροφή λαμβάνει το κατοικίδιό σας.