Η στείρωση της γάτας ή του σκύλου σας μπορεί να αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των γεννήσεων, της πρόληψης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων και του μειωμένου κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Ωστόσο, εάν αφεθεί χωρίς διαχείριση, η στείρωση μπορεί επίσης να επιφέρει ανεπιθύμητες αλλαγές στη ζωή των κατοικίδιων σας, όπως αύξηση βάρους και αλλαγές συμπεριφοράς.


Πρέπει να ξέρετε πώς να φροντίζετε τα κατοικίδιά σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, από την τροποποίηση της διατροφής τους έως την αύξηση του επιπέδου στοργής που τους δείχνετε, ώστε να συνεχίσουν όλα όπως πριν.


ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ΟΨΗ ΜΟΛΙΣ ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΥΝΩΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η στείρωση μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους στα κατοικίδια ζώα σας, μεταξύ άλλων επιπτώσεων. Αυτό συμβαίνει επιδή η παχυσαρκία σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές στο μεταβολισμό τους. Η στείρωση μπορεί τόσο να μειώσει τη δραστηριότητα των κατοικίδιων σας όσο και να αυξήσει την όρεξή τους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τον τύπο και την ποσότητα τροφής που τους δίνετε καθημερινά. Σας συνιστούμε να αλλάξετε τη διατροφή τους σε μια χαμηλή σε λιπαρά αλλά υψηλή σε φυτικές ίνες, έτσι ώστε οι φίλοι μας να παραμένουν χορτασμένοι και καλοσιτισμένοι μετά από κάθε γεύμα. Η σειρά προϊόντων Summit 10 προσφέρει στοχευμένη διατροφή για στειρωμένα κατοικίδια, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ποικίλες ενεργειακές απαιτήσεις: σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το «Summit10 WholeChoice Neutered Cats» ή το «Summit10 WholeChoice Dog Senior/Light», ανάλογα με το δικό σας κατοικίδιο ζώο.

https://www.milann.eu/wchoice-neutered.htm

https://www.milann.eu/wchoice-d-senior.htm


Μια άλλη αλλαγή που μπορεί να παρατηρήσετε στα κατοικίδια σας είναι στη συμπεριφορά τους, δεδομένου ότι η έλλειψη σεξουαλικών ορμονών μπορεί να μειώσει την επιθυμία τους για παιχνίδι και, επομένως, την ενεργειακή τους δαπάνη. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να παίζετε συχνά μαζί τους για να τα ενθαρρύνετε να συνεχίσουν να ασκούνται όπως συνήθως. Πετάξτε μπάλες για να κυνηγήσουν και να ανακτήσουν. Δώστε τους παιχνίδια να παίξουν. και, γενικά, προσπαθήστε να διεγείρετε την περιέργειά τους… Έτσι θα μπορέσουν να απελευθερώσουν την ενέργειά τους και να παραμείνουν σε φόρμα και δραστήρια.

Μετά τη στείρωση, οι καλύτεροί μας φίλοι θα εξακολουθούν να είναι τα ίδια κατοικίδια που γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν τόσο χαρούμενα και υγιή όσο πριν.



#Ευχαριστούμε την Summit10 για το άρθρο στο blog τους.